Počet zobrazení stránky

čtvrtek 4. října 2018

To se takhle tatýnek o půlnoci vrátí z pařby


To se takhle tatýnek o půlnoci vrátí z pařby v Pražské Hospodě, celá rodina už spí.

Vtrhne domů a zahlaholí AHOOJ! Pak vdupe do ložnice, kde krom manželky spí i jeho dva potomci, a hlasitě přitom vyluzuje zvuky související s různými částmi jeho trávící soustavy, počínaje škytáním a pokračuje dál.

Začne se shánět po svém půllitru, který si předtím zcela logicky schoval na manželčinu poličku s make-upem. Namísto svého hledaného půllitru na vodu nachází jiný svůj odložený půllitr, a to od vína. Jelikož použitý půllitr od vína jej neuspokojuje, rozsvítí, začne řvát a dotazovat se, kam mu manželka schovala půllitr A a proč pila víno z půllitru B.

Manželka otevře jedno oko a vysvětlí tatýnkovi, že žádné váno nepila (maminky prostě nepijí víno z půllitrů) a že jeho hledaná sklenice patrně bude v kuchyni.

Dva dosud spící potomci taktéž napůl otevřou jedno oko.

Tatýnek kamsi oddupe, za chvíli je zpět s půllitrem C plným vody a provádí s ním cosi, co doprovází zvuk topícího se štěněte. Ve výsledku operace je sklenice prázdná. Potomci otevírají i druhé oko.

Tatýnek zafuní, vydá další ze zvuků trávení, svalí se do postele a vezme si do ruky tablet.

Maminka vstane, jde zhasnout a opět zamíří do postele.

Tatýnek se hlasitě směje jakémusi vtipu na tabletu. Roční potomek má dokořán otevřené obě oči a potichu si brouká.

Tatýnek odkládá tablet a ve stejný okamžik začíná hlasitě chrápat. Potomek se posadí a rozhodne se, že spaní pro tu noc už bylo dost.

Maminka se zvedne a jde ročního potomka doprovodit do obýváku, aby svým broukáním nebudil chrápajícího tatýnka.

V šest hodin ráno roční potomek usíná a je maminkou dopraven do postele. Maminka tiše vycouvá z ložnice a jde vzbudit jiné své potomky – školáky.

V osm hodin z ložnice vyklopýtá tatýnek a shání se po míchaných vajíčkách a opečené slanině. Je pobouřen, že nic takového na talíři nenachází.

V osm nula pět se tatýnek pokouší s mohutným funěním lísat k mamince. Maminka ho posílá do háje se slovy, že celu noc nespala (s výjimkou té chvíle večer, kdy tatýnek byl v hospodě).

Tatýnek je velmi uražen, doporučuje mamince, že si má ty své fakany líp vychovat, aby v noci chrápali, a vyhrožuje, že když o něj doma nikdo nestojí, asi zase půjde do Pražské Hospody.

Maminka nadšeně souhlasí.

Tedy slyšela jsem, že krom tatýnků existují i tatínkové, kteří v noci chodí jako myšky a dokonce se starají o své manželky. Údajně prý doma i občas třeba umyjí nádobí! Ale nějak nevím. Buď je to fáma, nebo to je nějaký jiný živočišný druh se zcela odlišnou DNA a vizuální podoba s tatýnky je jen čistě náhodná. Tatýnkové žádný z takových znaků nevykazují. Tatýnkové spíš připomínají trubce: Jsou velmi užiteční při výrobě potomků, ale když jde o následnou péči o ně, dost u toho zaclánějí.

1 komentář:

  1. To je jenom takový občasný stav. Z maminek se taky někdy stávají mamynky. :)

    OdpovědětVymazat